Leírás
Fogyasztási javaslat: Napi 1 púpozott evőkanál (10g) fogyasztását javasoljuk min. 3 hónapon keresztül, hogy a megfelelő hatást elérjük. Akár 3 púpozott evőkanállal (30g) is fogyaszthatunk naponta összesen. Legjobb reggelihez és/vagy lefekvés előtt fogyasztva.
A kollagén az a természetes fehérje, mely támogatja a test elsődleges szöveteinek struktúráját: a kötőszövetét. A kollagén biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát. A bőrünk 75%-a kollagénből épül fel, és összességében a testünk fehérjéjének kb. 30%-a kollagénből áll. A kollagén a test természetes terméke, a test ragasztójának is nevezik, mert összeköti az izmokat, a bőr kötőszöveteit, a szalagokat, a porcokat, az inakat.
Sajnos a kollagén termelődés lelassul a kor előre haladtával. A lassulási folyamat 20 éves kor után kezdődik, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre. A kollagén hiány vagy a kollagén pusztulása a fő oka az öregedési folyamatoknak.
Egy német kutatás szerint napi 2,5g kollagén peptid szedése már jelentősen csökkenti az arcon lévő ráncok mélységét.
A kollagén hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához is.
Származási hely: Brazília