Leírás
Pocak ellen bélradír? Cotifibra!
Képzelj el egy emberméretű radírt! Megvan? Most képzeld el, amint radírozni kezdi a kiálló pocakodat. Ez nem csak egy szürreális álomrészlet, hanem a gyakorlatban is működő módszer, aminek a neve: Cotifibra bélradír! A kiálló hasfal, a nem kívánatos úszógumi most valóban leradírozhatóvá válik. Tudtad? A kiálló hasfal, a növekvő úszógumik, a kezdődő emésztési zavarok vastagbél túltelítettségére utalnak. Ilyenkor tehermentesíteni kell a bélrendszert, amely a Cotifibra kúrával meg is történik.
A Cotifibra „radírtechnikája” 5 lépésben.
Íme, a bélradír módszer!
- A Cotifibra ivótasakokban kivi koncentrátumhoz kapcsolódó növényi rostok találhatóak. Az ún. „villám tisztítókúra” tulajdonságaikkal tehermentesítik a bélrendszert és elősegítik kiegyensúlyozott működését.
- „Leradírozza” a bélfalat, táplálja a bélflórában élő hasznos bélbaktériumokat, azokat kolonizálja (szaporítja), így a bakteriális lebontás és tápanyag hasznosulás fokozódik.
- Növeli a tápanyag felszívódást, gyorsítja az emésztést, amivel a kiálló hasfal láthatóan visszahúzódik.
- Ez a vastagbéltisztítás támogatást nyújt a fogyni vágyóknak, akik haskör-térfogatuk csökkenése mellett a gyomorban történő teltségérzetet kiváltását is megtapasztalhatják.
- Most már szabad a pálya az emésztésnek!
Tartsd be a kúraidőt!
A kúraidő minimum 60, maximum 120 nap. A kúraidők között legalább 30 napos szüneteket kell tartani. A Cotifibra csomagban kellemes ízű ivótasakokat találsz, napi adagokra porciózva. Nincs más dolgod, csak fogyaszd el reggel éhgyomorra.
Kivi rostok, kivi pektinnel, rövidláncú prebiotikus rostszálakkal és actinidin enzimmel.
Minden reggel 1 ivótasak a szélsőséges emésztési zavarok ellen!
Nagyon finom!
A Cotifibra „leradírozza” a bélfalat, szabályozza a bélműködést a székrekedéstől, hasmenéstől, aranyértől vagy az irritábilis bél szindrómától szenvedő embereknél. Kiegészítő terápia diverticulosis és bélgyulladás estén.
A Cotifibra támogatást nyújt a fogyni vágyóknak, a gyomorban teltségérzetet vált ki, növeli a tápanyag felszívódást, gyorsítja az emésztést és csökkenti a méreganyag telítettséget. Csökkenti koleszterinszintet, enyhíti a belek túlérzékenységét, stabilizálja a vércukorszintet és megelőzi az epekő kialakulását. Elősegíti az ásványi anyagok, különösen a kalcium és a magnézium felszívódását.
Cotifibra Bélradír
- Fedezi a napi rostbevitelt
- Kezeli a szélsőséges emésztési zavarokat (hasmenés-székrekedés)
- IBS, Diverticulosis, Bélgyulladás és aranyér esetén
- Csökkenti koleszterinszintet
- Enyhíti a belek túlérzékenységét
- Stabilizálja a vércukorszintet (II. típusú diabétesz)
- Elősegíti a testsúly csökkentését
- Megelőzi az epekő kialakulását
- Elősegíti a kalcium és a magnézium felszívódását
Nem kívánatos hatások: nincsenek.
Ellenjavallatok: nincsen.
Alkalmazása lehetséges: gyermekek 2 éves kor felett, cukorbeteg, liszt - és laktóz érzékeny személyek, illetve terhesség esetében is. 100%-osan természetes hatóanyagokkal, mesterséges színezék nélkül.
Mi van a Cotifibra ívótasakokban?
1. Rövidláncú prebiotikus rostszálak (FOS)
Az egészséges bélműködést több csatornán biztosító tevékenységük az emésztés kiegyensúlyozásának, az emésztőszervek egészségének, a colon-rák megelőzésének és a jó közérzet biztosításának alapfeltétele. Vizet szívnak fel, megnövelve a bélsár tömegét, elősegítve a bélből való kiürülést. Megnövelik a baktériumok biomasszáját, amely egyben azt is jelenti, hogy megnövekszik a bélsár mennyisége is. Csökkentik az allergiás válaszreakciókat, visszaszorítják a fekál toxinokat és természetesen helyreállítják az egészséges bélflórát.
• Probiotikus törzsek kolonizálása
• Beta- galaktóz termelés
• Étel allergiák enyhítése (tejcukor-intolerancia, cöliákia)
• Koleszterinszint csökkentés
• Testsúlycsökkentés (SCFA termelés)
A rövidláncú (FOS) prebiotikus rostszálak, a hasznos bélbaktériumokat kolonizálják. Amikor nagyszámú probiotikumhoz jutunk, annak egyes törzsei olyan mennyiségű beta-galaktozidázt termelnek, amely a tejcukor-intolerancia gyakoriságát mintegy 80%-kal csökkenti.
Emellett a probiotikus törzsek a bevitt élelmiszerek koleszterin-tartalmának részbeni megemésztésével és a bélben az epesavak dekonjugálásával együttesen és hatékonyan csökkentik a plazmakoleszterin-szintet.
A rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) termelésével táplálják a GALT immunsejtjeit és az elhízás ellen hatnak. A rövid láncú zsírsavak (SCFA) azon túl, hogy alapvető energiaforrást jelentenek a vastagbél hámszövete számára, képesek a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjének befolyásolására, azáltal, hogy szabályozzák a vércukorszintet, csökkentik a szabad zsírsavak és a koleszterin koncentrációját. Ezen kívül közvetlenül hatnak az emésztőszervi gyulladások (colitis, hasnyálmirigy gyulladás) és a vastagbél rákos megbetegedésének megelőzése esetén.
A rövidláncú prebiotikus rostszálak gátolják a kórokozó baktériumok növekedését, erősítve ezáltal az immunrendszert. A prebiotikus rostok bifidogenikus hatásuk következtében helyreállítják a baktérium flóra egyensúlyát, vagyis normalizálják a tápanyag mozgását a bélcsatornában, közvetlenül hatva a bélműködésre. A hatást fokozhatja probiotikus baktériumtörzsek közvetlen úton történő bevitelével, különösen IBS, Diverticulosis és Bélgyulladás esetén (Ferzym®).
A rövidláncú prebiotikus rostszálak segítik a magnézium, a kalcium, a cink és a réz felszívódását. A hatás magyarázata, hogy az oligoszacharidok megkötik az ionokat és azokat a colonba juttatják. Ami a székrekedést illeti, értékes segítséget jelent ebben a magnézium megnövekedett felszívódása.
2. Kiwi rostok, pektin és az actinidin enzim
A kivi magas pektin tartalma kíméletesen „leradírozza” a bélfalat, csökkenti a gyulladást, míg proleolitsav tartalma javítja a vérkeringést. A benne található actinidin egy fehérjebontó enzim, a papainhoz hasonló proteáz. Az actinidin enzim a fehérjék emésztési idejét rövidíti le a bélcsatornában, a rothadási idő csökken, kevesebb toxin és bélsár marad fent. Ez az az enzim ami alkalmatlanná teszi a kivit turmixokhoz, mert kicsapja a tejtermékeket.
• Csökkentik a vér koleszterinszintjét
• Enyhítik a belek túlérzékenységét
• Stabilizálják a vércukorszintet
• Elősegítik a testsúly csökkentését
• Megelőzik az epekő kialakulását
A rostok az egészségmegőrzés alapját szolgáló anyagok. Sajnálatos módon a bélrendszeri megbetegedések száma évről-évre nő, rostban szegény táplálkozásunknak köszönhetően.
Az emészthető kivi rostok (pektin) a növényi sejtek és sejtfalak alkotóeleme, amelyek a vízben megduzzadnak és segítik a béltoxinok ürítését, gátolják a rosszindulatú folyamatokat, és segítik azok megelőzését.
A modern orvostudomány is bebizonyította, hogy a vastagbél különböző betegségeinek kialakulásában az egyik fő tényező a rostszegény táplálkozás.
A rosthiány cukorbetegséggel, szívbetegségekkel, emésztési panaszokkal, aranyérrel függhet össze. Az emészthető rostban gazdag étrend csökkenti a szervezet inzulinszükségletét, és előnyös a cukorbetegeknek, mivel lassítja a cukor felszívódását a bélből.
Próbáld ki!
Ha hús- vagy halsalátához kivit keversz, és azt nem azonnal tálalod, akkor a kiviben található aktinidin nevű enzim megpuhítja az állati eredetű fehérjét, és ettől az étel állaga pépessé válik.
A bélrendszer rossz közérzetének közös nevezője a bélflóra kóros megváltozásában rejlik
A szélsőséges emésztési zavarok tünetei (felfúvódás, székrekedés, hasmenés, hasi fájdalmak ...), a szervezet segélykiáltásai. A háttérben természetellenes szokásaink és cselekedeteink állnak (csökkent fizikai aktivitás, tápanyagszegény étrend, elégtelen folyadékbevitel, stressz stb.), melyek a bélflórában élő hasznos bélbaktérium törzseket pusztítják, illetve növelik a bélsár mennyiségét, ami egy időzített bomba.
A hasznos bélbaktériumok vitaminokat, gyulladáscsökkentő és immunvédő anyagokat termelnek (az immunrendszer 70%-át adják). Felelősek a tökéletes bakteriális lebontásért és a tápanyagok beépítésért. Hiányuk hatására szépen, lassan megnő a méreganyag telítettség, csorbul a tápanyag felszívódás, felerősödnek a tünetek, majd jönnek a betegségek, mint az IBS, a divertikulózis és a vastagbélrák.
A rosthiányos táplálkozás következménye a széklet megkeményedése. Ha a vastagbélnek kemény székletet kell továbbítania, izomzata megnagyobbodik, fokozódik a belső nyomás, amelynek következtében az izomrétegek között létrejön a divertikulum, a vastagbél zsákszerű kiöblösödése. A divertikulózis az iparilag fejlett országok lakosságának 30-35%-át érinti, a századfordulóig viszont patológiai ritkaságnak számított. Joggal nevezhető tehát századunk egyik civilizációs betegségének.
Köztudott, hogy a székrekedés, az erőltetett székelés, a hashajtók állandó használata a végbél ereinek kitágulásához (aranyér) vezet. A leggyakoribb tünetek közé tartozik a végbéltáji elődomborodás, illetve a kellemetlenséggel és fájdalommal járó vérzés.
Az elhízás és a hiperlipidémiák korszerű terápiájának kiegészítéseként az orvosok napi 40-60 g rost fogyasztását javasolják. Az elhízás megakadályozásában a táplálék rostanyagai az energiahasznosulás fiziológiai akadályát jelentik.
Rostok, enzimek, hasznos baktériumok és víz nélkül nincs kiegyensúlyozott emésztés, kiegyensúlyozott emésztés nélkül pedig nincs egészség!
Miért pont Cotifibra?
• Mert a Cotifibra nagy mennyiségben tartalmaz rövid láncú fructoligosacharidokat, melyek fontos bifidogenikus hatásának köszönhetően egyensúlyba hozza a bél mikroflóráját, hiszen az ott élő hasznos baktériumtörzseknek nyújt táplálékot, melyen keresztül azok kolonizálódni képesek.
• A kivi gyümölcskoncentrátumhoz kapcsolódó növényi rostok ismert un. „villám tisztítókúra” tulajdonságaik révén tehermentesítik a bélrendszert és elősegítik kiegyensúlyozott működést. Erőssége, a szélsőséges emésztési zavarokban való egyensúly teremtés, legyen az akár hasmenés vagy székrekedés.
• Folyékony formában azonnal iható és finom íze mindenki számára kellemes, hatékony és praktikus alkalmazási módot biztosít.
• A Cotifibra 100%-osan természetes hatóanyagokkal bír és mesterséges színezék nélkül készül. Nem kívánatos hatásai és ellenjavallatai nincsenek. Alkalmazása lehetséges; gyermekek 2 éves kor felett, cukorbeteg, liszt - és laktóz érzékeny személyek, illetve terhesség esetében is.
KINEK JAVASOLJUK KÜLÖNÖSEN A Cotifibra bélradírt?
Amennyiben nem kiegyensúlyozott, szerves anyagokban gazdag és rendszeres a táplálkozása, stressznek van kitéve, kevés folyadékot iszik vagy mozgásszegény az életmódja, Ha az alábbi emésztőrendszeri zavarokat tapasztalja; felfúvódás, puffadás, hasmenés, székrekedés, a széklet mennyiségének hiánya vagy annak megkeményedése, válassza a Cotifibra rostos ivótasakokat.
A széklet milyensége függ a rostoktól, a folyadékbeviteltől és a bélcsatorna mikroflórájától.
A széklet milyensége nem csupán a bevitt növényi rostok, a napi folyadék mennyiségétől függ, hanem a hasznos bélbaktériumok tömegétől is. A prebiotikus rostok bevitelének növelése diétával az első lépése a bélrendszeri panaszok gyógyításának, de figyelem: nem minden rost prebiotikus és nem minden prebiotikus rost javasolható! Például a bél irritációk esetében le kell csökkenteni az oldhatatlan rostok (korpa) és a zselésítő anyagok mennyiségét, és kerülni a hosszú láncú prebiotikus rostokat, hasi felfúvódás esetén.
Irritábilis bélszindróma (Irritable Bowell Syndrome – IBS) esetében is befolyásoló hatással van bélmozgásra a bél baktérium flórájának egyensúlya.
A bélrendszeri irritáció az emésztési zavarok közül a leggyakoribb, különösen a nők szenvednek tőle. A tünetek változatosak és szeszélyesek: fájdalom és székrekedés, vagy fájdalom és hasmenés, avagy fájdalom és vele együtt egymással váltakozó hasmenés és székrekedés, felfúvódás és puffadás.
A legutóbbi kutatások kimutatták, hogy az IBS-ben szenvedő betegeknél megfigyelhető a mikroflóra összetételének megváltozása. Különösen együtt jár a bifidobaktériumok és a laktobacillusok csökkenésével, illetve az enterococcusok és a Klebsiella növekedésével, s az ebből fakadó megnövekedett felfúvódással, puffadással és a perisztaltika lassulásával.
A JAMA- n közzétett meta-analízis eredményei azt mutatják, hogy az IBS fiziopatológiás működése alapján miként következik be a vékonybélben a mikroflóra rendellenes proliferációja. És valóban, a bélcsatorna ökoszisztémája fiziológiai állapotának helyreállítása, az esetek 75 %-ában a tünetek enyhülését eredményezte. Ezen eredmények alapján egyre inkább átértékelődik az a teória, miszerint a motilitás megváltozása, a zsigeri beidegzés és érzékenység mind a vékonybél flórájának abnormális fejlődésére adott válaszok gyanánt jelennek meg.
Ezért az irritábilis bél szindróma kezelésének esetében - mind a székrekedéses, mind a hasmenéses változatában – elengedhetetlenül fontos a prebiotikus rostok és a bifidogenikus hatás kiválasztása.
Használati útmutató: napi 1 ivótasak, lehetőleg reggel, egy legalább 12 napos alkalmazási ciklus keretében. A termék tisztán vagy gyümölcslében feloldva, illetve joghurtban elkeverve fogyasztható.
A kúraidő minimum 60, maximum 120 nap. A kúraidők között legalább 30 napos szüneteket kell tartani.
Nettó tömeg: 720 ml (12x60ml ivótasak /doboz/12 napi adag)
Összetevők: víz, maltodextrin, rövid láncú fruktooligoszacharid (FOS), kivi (Actinida chinensis Planch.) gyümölcslé koncentrátum, stabilizátor (szorbit), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), természetes kivi aroma.
Átlagos tápérték tartalom |
100 ml-ben |
Napi adagban (1 tasakban=60 ml) |
Energiatartalom (kJ/kcal) |
574,7 kJ/136,6 kcal |
345 kJ/82 kcal (RI2: 4,1%) |
Zsír (g) |
0 g |
0 g (RI2: 0%) |
- amelyből telített zsírsavak (g) |
0 g |
0 g (RI2: 0%) |
Szénhidrát (g) |
28,3 g |
17 g (RI2:6,54%) |
- amelyből cukrok (g) |
3,9 g |
2,3 g (RI2:2,56%) |
Rost (g) |
11,7 g |
7 g (RI2: -) |
Fehérje (g) |
0 g |
0 g (RI2: 0%) |
Só (g) |
0,06 g |
0,04 g (RI2: 0,67%) |
Hatóanyagok |
||
Rövidláncú prebiotikus rostszálak (FOS) (g) |
11,7 g |
7 g |
Kivi koncentrátum (g) |
2,8 g |
1,7 g |
Tárolás: Száraz helyen, gyermekek elől elzárva.
Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású.